ГоловнаПолітика

Трамп назвав першу розмову із Зеленським ідеальною

Президент США не думає, що за допомогою свого твіту чинив якийсь тиск на Йованович.

Трамп назвав першу розмову із Зеленським ідеальною
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп прокоментував публічні свідчення в Конгресі в рамках процедури про імпічмент.

Виступаючи на зустрічі з медиками в Білому домі, Трамп назвав себе "найвідкритішим президентом в історії".

"І я вам розповім, що таке втручання в процес. Це коли голова комітету з питань розвідки Адам Шифф не дозволяє забезпечити нам адвокатів, коли він нам не дозволяє говорити з очевидцями, коли він нам не дає можливості висловитися. Я сьогодні дивився засідання (допит Йованович, - ред.). Я сьогодні почав це дивитися. І я був щиро розлючений, коли побачив, що конгресменам не дозволяють ставити запитання. Ще ніколи не було такого жахливого процесу. І це треба розглядати як насмішку у Вашингтоні і в усьому світі", - заявив президент США.

"Республіканцям не дають брати участі у процесі. Це ганьба. Але знаєте, американці все чудово розуміють. Ось чому наші рейтинги згідно з опитуваннями зростають. І ось чому все інше в повному порядку", - додав він.

Трамп назвав процес про імпічмент "не правовим, а політичним".

"Хтось говорить про мене, а у мене немає навіть найменшого права на представника, немає нічого. В історії нашої країни ще не було такої ганьби. Тож знаєте, у мене є право говорити, у мене є свобода для висловлення своїх думок, а вони (демократи) забрали у республіканців це право. І я дивився сьогодні, що кілька дуже талановитих людей хотіли поставити запитання (послу Йованович, - ред.), але їм навіть не дали цього зробити", - сказав він.

Водночас Трамп зазначив, що не думає, що за допомогою свого твіта чинив якийсь тиск на Марі Йованович.

"Я вчора був у штаті Луїзіана. І на виході з літака мені вручили заяву глави МЗС України і президента цієї країни. І українська сторона там підтвердила, що не було жодних таємних зв'язків або що там ще кажуть. Навіть мінімально. У нас була приголомшлива розмова з президентом України. І я сказав: де тут може бути імпічмент? І ми також сьогодні оприлюднили стенограму наших перших телефонних переговорів з президентом Зеленським, і конгресмен Нуньєс її зачитав на комітеті. І це була чудова розмова. Всі мені сказали: це було чудово, пане президент. Вона була така ж чудова, як і всі інші розмови до цього. Ну то що? Я оприлюднив її сьогодні, але ніхто не захотів її публікувати", - додав Дональд Трамп.

Раніше 15 листопада Білий дім оприлюднив розшифровку першої розмови Трампа з Зеленським. У розмові немає жодних згадок про Байдена або вибори президента США 2016 року.

Нагадаємо, 25 вересня Білий дім оприлюднив телефонну розмову Трампа і Зеленського від 25 липня, яка стала причиною того, що Конгрес оголосив про початок офіційного розслідування проти президента.

13 листопада в Конгресі США почалися відкриті слухання у справі імпічменту Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram