ГоловнаПолітика

Офіс президента анонсував відставку голови НАЗК

Голова комісії не прийшов на засідання Антикорупційної ради до Зеленського.

Офіс президента анонсував відставку голови НАЗК
Фото: facebook/Ирина Винокурова

Заступник голови Офісу президента Руслан Рябошапка анонсував відставку голови Нацагентства з питань запобігання корупції Олександра Мангула.

Про це він сказав під час засідання Національної ради з питань антикорупційної політики за участю президента Володимира Зеленського.

"Ми втратили голову Національного агентства з питань запобігання корупції. Напевно, з огляду на вашу [Зеленського] жорстку риторику, він вирішив не ризикувати і просто написав листа, що не прийде. Думаю, що через два місяці в нас точно буде новий голова Агентства з питань запобігання корупції", - сказав він.

За словами Рябошапки, Мангула буде звільнено, коли почне працювати нове скликання парламенту.

16 липня Рябошапка повідомив, що Офіс президента готується запропонувати Верховній Раді законопроєкт щодо реформування НАЗК. Він передбачатиме зміну кількісного складу НАЗК і інструментів, якими сьогодні користується агентство. Планується передати агентству реєстр електронних декларацій, зміцнити можливості НАЗК щодо їх перевірки, а також з протидії політичній корупції.

Нагадаємо, Олександр Мангул очолив НАЗК замість Наталії Корчак у березні 2018 року. Термін його повноважень закінчується навесні 2020 року.

Національне агентство з питань запобігання корупції є центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, який забезпечує формування та реалізує державну антикорупційну політику.

Голову НАЗК обирає саме агентство і не можуть звільняти інші органи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram