ГоловнаПолітика

Генпрокурор Луценко призначив своїм заступником Сергія Кізя

В органах прокуратури Кізь працює з 2002 року.

Генпрокурор Луценко призначив своїм заступником Сергія Кізя
Сергей Кизь

Генеральний прокурор Юрій Луценко призначив своїм заступником Сергія Кізя.

Про це повідомляється на сайті Генпрокуратури.

"У середу, 3 липня, наказом генерального прокурора України Юрія Луценка, відповідно до Рекомендації Ради прокурорів України на посаду заступника генерального прокурора призначено державного радника юстиції 3-го класу Сергія Кізя", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в органах прокуратури Сергій Кізь працює з 2002 року. Раніше він обіймав посаду начальника Департаменту організації та процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних злочинів, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за дотриманням законів його оперативними підрозділами і підтримки публічного обвинувачення у відповідних провадженнях ГПУ.

Нагадаємо, в травні Луценко звільнив з посади заступника генпрокурора Євгена Єніна, який подав у відставку, написавши в заяві, що "зробив вибір на користь своїх принципів".

У кінці березня Єнін скасував підозри політикам, які проходять у розслідуванні кримінальної справи щодо Сергія Курченка. Прокурор Ігор Кулик пізніше заявив, що скасування підозр Борису Ложкіну, Олексію Філатову, Валерії Гонтаревій і іншим була незаконним. За словами Кулика, зазначені дії дозволили фігурантам справи, зокрема, Філатову виїхати за межі України і впливати на свідків, тому Єнін "сприяє ОЗГ Курченка". При цьому в останні тижні Філатов межі країни - за винятком одноденної робочої поїздки в Брюссель - не покидав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram