ГоловнаПолітика

З майна екс-глави ДФС Продана зняли судовий арешт

Рішення були прийняті ще 3 і 6 травня.

З майна екс-глави ДФС Продана зняли судовий арешт
Фото: zn.ua

Суд скасував арешт трьох квартир колишнього в. о. голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана, а також автомобіля фірми, який нібито перебував у фактичній його власності. Такі рішення 3 і 6 травня прийняв слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатами розгляду клопотань адвокатів, повідомляє "Слово і Діло".

Під арештом був автомобіль Toyota Land Cruised 200 2017 року випуску, що належить компанії "Антей", але перебуває у фактичній власності Продана.

Також арешт знято з нерухомості колишнього чиновника: квартири загальною площею 88,4 кв. м і дві квартири, придбані ним в шлюбі, загальними площами 72,1 кв. м і 58,5 кв. м.

Адвокати вказували, що постановою заступника керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимира Кривенка від 6 березня кримінальну справу в частині підозри Продана в незаконному збагаченні (стаття 368-2 Кримінального кодексу України) закрито, оскільки сама стаття визнана неконституційною Конституційним судом України.

Метою арешту майна було зазначено забезпечення для можливої майбутньої конфіскації майна як виду покарання за ст. 368-2 КК, в чому відпала необхідність після винесення постанови. Однак прокурор під час винесення документу не вирішив питання зняття арешту з майна, тому адвокати просили зробити це суд. Вивчивши клопотання, суддя Вишняк їх задовольнив.

Нагадаємо, в лютому Солом'янський районний суд зняв з Продана електронний браслет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram