ГоловнаПолітика

Лещенко вирішив подати до суду на прокуратуру

Депутату можуть інкримінувати одержання хабара у вигляді квартири.

Лещенко вирішив подати до суду на прокуратуру
Сергей Лещенко
Фото: Макс Левин

Депутат Верховної Ради Сергій Лещенко вирішив подати до суду на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

Про це він написав у фейсбуці у відповідь на повідомлення САП про кримінальне провадження, яке відкрили стосовно депутата.

"Подаю позов до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про захист честі і гідності", - повідомив нардеп.

Лещенко вважає, що справу ініціював генеральний прокурор Юрій Луценко, хоча історія з квартирою закінчилася два роки тому рішенням суду, а також закриттям провадження самою прокуратурою за статтею "відсутність факту злочину".

Нагадаємо, скандал навколо квартири Лещенка почався в 2016 році. Депутат Верховної Ради, який до 2014 року працював журналістом, придбав житло площею 192 кв. м у клубному будинку на вулиці Франка в центрі Києва за 7,5 млн гривень. Однак тоді НАБУ не знайшло порушень у цьому придбанні.

З'ясувалося, що 3,770 млн гривень нардеп отримав як позику від власника "Української правди" Олени Притули; 77 тис. доларів, або 1,988 млн гривень, він зняв з депозитів, оформлених на його матір; 150 тисяч гривень дала дівчина нардепа Анастасія Топольська; ще 1,780 млн гривень склали особисті заощадження Лещенка.

У травні 2019 року САП порушила справу щодо Лещенка на підставі публікацій у ЗМІ про те, що квартира могла бути куплена за "хабарі від підприємця за лобіювання бізнес-інтересів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram