ГоловнаПолітика

ПЦУ оприлюднила рішення УПЦ КП про саморозпуск з підписом Філарета

Київський патріархат перестав існувати і повністю увійшов у ПЦУ.

Православна церква України оприлюднила постанову Помісного собору Української православної церкви Київського патріархату від 15 грудня 2018 року про саморозпуск.

Документ підписано патріархом Філаретом, чотирма митрополитами, серед яких нинішній предстоятель ПЦУ Епіфаній (Думенко), і також іншими ієрархами УПЦ КП.

Помісний собор відбувся в Теплій Софії перед Об'єднавчим собором УПЦ КП, УАПЦ і частини УПЦ МП. Проект було затверджено одностайно.

Перший пункт рішення Собору свідчить, що дія релігійного об'єднання УПЦ КП припиняється шляхом об'єднання і приєднання до створюваної Православної церкви України.

Статут про управління УПЦ КП і діяльність усіх статутних органів церкви було припинено.

"Таким чином, уранці 15 грудня 2018 року після рішення власного Помісного собору УПЦ КП припинила свою окрему діяльність, а вся її повнота увійшла до складу Православної церкви України", - йдеться на сайті ПЦУ.

Нагадаємо, Філарет минулого тижня заявив, що УПЦ КП досі існує і він її патріарх. Як з'ясувалося, Філарет продовжує користуватися офіційними бланками Київського патріархату, видає від імені цієї структури ордени і медалі, публікує від імені Київського патріархату розпорядження і вимагає їх виконання від єпископів і священиків новоствореної ПЦУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram