ГоловнаПолітика

Голосіївський суд Києва відновив розслідування щодо екс-міністра охорони здоров'я Богатирьової

Справу було припинено в 2017-му і повторно - в 2018 році.

Голосіївський суд Києва відновив розслідування щодо екс-міністра охорони здоров'я Богатирьової
Раиса Богатырева
Фото: Макс Левин

Голосіївський районний суд Києва відновив заочне досудове розслідування кримінального провадження стосовно колишнього віце-прем'єр-міністра, екс-міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової. Про це йдеться в матеріалах суду.

Розслідування щодо Богатирьової було призупинено ще наприкінці 2017 року рішенням слідчого Басова. У 2018 році у зв'язку з направленням Генеральною прокуратурою в Генеральну прокуратуру Куби запиту про надання міжнародної правової допомоги у зазначеній справі, досудове розслідування було повторно призупинено.

Після цього в суд надійшла скарга адвоката Богатирьової, в якій він просив скасувати постанову слідчого про призупинення розслідування і 24 квітня суд її задовольнив.

Стосовно Богатирьової розслідують справу про заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем за попередньою змовою групи осіб в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі почати спеціальне (заочне) розслідування проти Богатирьової в 2016 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram