ГоловнаПолітика

Країни Балтії і Польща виступили за введення "азовського пакету" санкцій проти Росії

"ЄС підтримує Україну, і ми вважаємо, що нам слід підтвердити підтримку конкретними кроками".

Країни Балтії і Польща виступили за введення "азовського пакету" санкцій проти Росії
Свен Миксер
Фото: EPA/UPG

Країни Балтії і Польща виступають за введення нових санкцій проти Росії через захоплення нею українських моряків у Керченській протоці.

Про це заявив голова МЗС Естонії Свен Міксер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Позиція Естонії полягає в тому, що заходи протидії, санкції щодо Росії у зв'язку із ситуацією на сході країни, нелегальною анексією Криму повинні зберігатися, допоки не буде компенсовано завдані збитки, поки Росія не повернеться до дотримання принципів міжнародного права", - сказав він, коментуючи підсумки візиту міністрів закордонних справ країн Балтії та Польщі.

"Зрозуміло, позиція Естонії полягає в тому, що, якщо виникла ситуація, для вирішення якої необхідно обґрунтоване введення додаткових заходів протидії, то вони повинні бути застосовані. Це вже і робилося, наприклад, після нелегальних виборів на сході України. Ці санкції були переглянуті і доповнені. Якщо виникне потреба, слід можливості ретельно зважити і, в разі необхідності, вжити заходів", - додав міністр.

Він також зазначив, що питання про додаткові санкції обговорювалося і на зустрічі з президентом України Петром Порошенком.

"ЄС підтримує Україну, і ми вважаємо, що нам слід підтвердити підтримку конкретними кроками. Одним з таких кроків могло б стати введення додаткового режиму санкцій, так званого "азовського пакету санкцій" проти Росії у відповідь на те, що відбувається в Азовському морі", - сказав Міксер.

Нагадаємо, 24 українських моряків захопили в полон російські прикордонники 25 листопада 2018 року. Окупаційний суд Криму заарештував їх до 24 січня, після чого Росія етапувала українців у Москву.

15-16 січня січня російський суд продовжив арешт українським морякам до 24 квітня. Засідання проходили в закритому режимі. При цьому українців "розбили" на четвірки, щоб рішення в кожному випадку приймав інший суддя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram