ГоловнаПолітика

МЗС не бачить можливості припинити дипломатичні відносини з РФ

Жодна країна в світі не готова взяти на себе роботу українських консулів.

МЗС не бачить можливості припинити дипломатичні відносини з РФ
Фото: Лига

Україна прагне до припинення дипломатичних відносин з Росією, але поки що не може це зробити, заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

На прес-конференції в п'ятницю він сказав, що дипвідносини з РФ де-факто зведені тільки до захисту громадян України, але цієї роботи дуже багато, щоб її можна було передати якійсь іншій країні.

"Мене дуже часто запитують про дипломатичні відносини з Російською Федерацією. Це важливий момент, але давайте зрозуміємо: більш ніж 2,5 млн українців перебувають у Російській Федерації, 70 політув'язнених і на території РФ, і на території окупованого Криму. Зараз [з'явилися] наші хлопці-військовополонені. Звичайно, ми проводили консультації з деякими нашими партнерами, друзями про можливість, щоб вони представляли наші інтереси. Не буду називати країни, тому що це питання ввічливості. Але це шалений обсяг роботи, саме божевільний. І поки що жодна з них не готова навіть приблизно виконувати той обсяг роботи, який виконують наші консули", - сказав він.

"[Дипломатичні відносини] зведені до абсолютного мінімуму, який спрямований на захист наших громадян. Але ми шукаємо формулу, і тільки-но її знайдемо, то обов'язково застосуємо", - запевнив Клімкін.

Нагадаємо, LB.ua у 2017 році докладно пояснював, чому Україна не розриває дипвідносин з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram