ГоловнаПолітика

Галасюк запропонував залучити народних депутатів до переговорів з ЄС про ліс

Депутат вважає, що уряд дуже мляво відстоює інтереси України.

Галасюк запропонував залучити  народних депутатів до переговорів з ЄС про ліс
Фото: liashko.ua

Голова комітету Ради з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк запропонував уряду включити нардепів у переговори з ЄС з приводу 10-літньої заборони на експорт лісу-кругляку і пообіцяв зберегти мораторій. Про це нардеп повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"ЄС ініціює проведення двосторонніх консультацій з Україною щодо мораторію на експорт лісу-кругляку. Це перший етап процедури врегулювання торговельних суперечок, передбачений Угодою про асоціацію з ЄС. Ні для кого не секрет, що ЄС хоче скасування нашого мораторію на експорт лісу. Саме для цього їм потрібні ці "консультації". Але мораторій, по-перше, відповідає національним інтересам України і працює на нашу екологію і економіку, а по-друге, відповідає нормам Угоди про асоціацію з ЄС та Угоди СОТ, оскільки підпадає під дозволені ними винятки", - зазначив автор мораторію на експорт лісу-кругляка.

За словами нардепа, уряд, очевидно, дуже мляво відстоює національні інтереси України в цьому гарячому питанні.

"Тому як заступник лідера РПЛ з економічної політики і голова комітету промполітики і підприємництва і один з основних "архітекторів" мораторію я наполягаю на залученні до цих консультацій народних депутатів України від Радикальної партії та інших політичних сил, перш за все - членів комітету Верховної Ради з питань промислової політики та підприємництва. Офіційно звертаюся з цим запитом до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Ми професійно і вичерпно представимо українську позицію і, звісно ж, не допустимо зняття заборони вивозу лісу-кругляку з України!" - зазначив Галасюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram