ГоловнаПолітика

Україна домовляється зі США про нові постачання товарів військового призначення, - Клімкін

"Мова йде про дуже серйозне посилення наших Збройних Сил і нашого сектору безпеки".

Україна домовляється зі США про нові постачання товарів військового призначення, - Клімкін
Павел Климкин
Фото: пресс-служба президента

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляє, що Україна веде переговори зі США про нові постачання товарів військового призначення.

Про це він повідомив на прес-конференції.

"Ми зараз ведемо такі переговори. Я, звичайно, не можу говорити про окремі системи - це питання конфіденційне, але ми їх ведемо. Йдеться про дуже серйозне посилення наших Збройних Сил і нашого сектору безпеки. Ми говоримо про всі ті речі, які зроблять наші Збройні Сили не тільки за бойовим духом, а й за здібностями, як у країн НАТО", - сказав Клімкін, відповідаючи на питання журналіста про подальшу співпрацю з США в оборонному секторі та шанси отримати нове летальне озброєння в контексті закону, що дозволяє Міноборони імпортувати товари військового призначення.

Клімкін позитивно оцінив прийняття закону, який дозволить силовим структурам не залучати державний концерн "Укроборонпром" під час імпорту товарів військового призначення.

"Для оборонних закупівель він (закон - ред.) сворює фундаментально нову ситуацію, яку ми вже намагаємося використовувати", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявив, що Вашингтон готовий розширити постачання військового озброєння Україні, щоб допомогти країні зміцнити Військово-Морські і Повітряні сили в умовах продовження російської підтримки сепаратистів на сході країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram