ГоловнаПолітика

Солідарність світу з Україною у відповідь на "азовську атаку" стала холодним душем для Росії, - Порошенко

Президент провів зустріч з іноземними дипломатами.

Солідарність світу з Україною у відповідь на "азовську атаку" стала холодним душем для Росії, - Порошенко
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко відзначає внесок країн-партнерів у протидії російській агресії і зміцненні держави.

"В Україні високо цінують трансатлантичне лідерство Вашингтона в питанні протидії російській агресії і підтримки України", - сказав Петро Порошенко на традиційній зустрічі з главами дипломатичних представництв іноземних держав та міжнародних організацій, акредитованих в Україні ввечері в середу в Києві.

Він зазначив, що завдяки підтримці країн-партнерів не дали "російському агресору шансу зіскочити з гачка санкцій, які, незважаючи на браваду Кремля, боляче б'ють по його амбіціям і апетитам", повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Вони (санкції, - ред.) не тільки послабили махіну російської агресії, а й дали Україні дорогоцінний час для того, щоб зміцніти - як політично, так і економічно, і військово", - наголосив президент.

Порошенко додав, що зміцненню країни сприяла і її тісна координація з Берліном і Парижем - "надійними партнерами України з нормандського формату".

Глава держави зазначив, що холодним душем для Москви стала єдність і солідарність світу з Україною у відповідь на "азовську атаку" Росії.

"Я вдячний всім, хто підтримав нас у цей складний момент. Перш за все тим державам, які стали співавторами і проголосували за дві важливі резолюції на Генеральній Асамблеї ООН - про права людини в Криму і проблеми мілітаризації Криму і частин Чорного та Азовського морів. Ваша позиція ще раз показала, що за агресію Кремль платить високу ціну. І настане день, коли ця ціна виявиться непідйомною для Кремля. І тоді ми повернемо і тимчасово окупований Крим і окуповану частину Донбасу", - підсумував президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram