ГоловнаПолітика

Вишинський клопоче про участь у засіданні Верховного Суду щодо своєї скарги

Керівник "РИА Новости-Украина" оскаржить своє затримання.

Вишинський клопоче про участь у засіданні Верховного Суду щодо своєї скарги
Кирилл Вышинский
Фото: MaiNews

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду України від 23 січня розгляне скаргу керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського на незаконність його затримання в травні 2018 року. Про це повідомив адвокат підозрюваного Андрій Доманський, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми в касаційному порядку оскаржили незаконність затримання Вишинського в травні минулого року. Апеляційний суд відмовив у відкритті провадження за апеляційною скаргою, що суперечить Конституції України, і ми подали касаційну скаргу. Верховний Суд України прийняв нашу скаргу і призначив до розгляду на 23 січня", - сказав Доманський.

Вишинський подав клопотання про участь у засіданні суду, для чого його повинні доставити з Херсона до Києва в разі задоволення цього звернення судом.

Нагадаємо, 15 травня 2018 року співробітники Служби безпеки України затримали Вишинського в Києві. Тоді спільно з прокуратурою АР Крим вони провели обшуки в офісі "РИА Новости-Украина" в Києві. Вишинському оголосили про підозру у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram