ГоловнаПолітика

Голови МЗС Данії та Чехії приїдуть на Донбас

"Наприкінці місяця у нас буде ще одна потужна група наших друзів-міністрів".

Голови МЗС Данії та Чехії приїдуть на Донбас
Порт в Мариуполе
Фото: EPA/UPG

Міністри закордонних справ Данії та Чехії збираються наприкінці січня приїхати на Донбас.

Про це повідомив на прес-конференції в п'ятницю голова МЗС України Павло Клімкін, коментуючи невдалу поїздку на Донбас міністрів закордонних справ Польщі, Литви, Латвії та Естонії.

"Наприкінці цього місяця у нас буде ще одна потужна група наших друзів-міністрів закордонних справ. Міністр закордонних справ Данії, який буде спеціально інформувати про свої відвідини Маріуполя і українського Донбасу на наступному засіданні міністрів закордонних справ Європейського Союзу", - сказав Клімкін.

Разом з данським міністром Андерсом Самуельсоном на Донбас збираються чеський міністр Томаш Петршичек і ще кілька інших міністрів.

Нагадаємо, що 15 січня в Україну приїжджали голови МЗС Литви Лінас Лінкявічус, Латвії Едгар Ринкевічс, Естонії Свен Міксер і Польщі Яцек Чапутович. Вони планували здійснити робочу поїздку до Маріуполя з метою ознайомлення з актуальною соціальною та економічною ситуацією, ускладненою російською агресією, зокрема зі створенням перешкод свободі мореплавства через Керченську протоку до портів Бердянська і Маріуполя. Міністрів також планували ознайомити із ситуацією з безпекою, спричиненою російською агресією на Донбасі.

Через негоду вертоліт були змушені посадити в Дніпрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram