ГоловнаПолітика

Томос про автокефалію знову відвезуть у Стамбул

Документ повинні підписати всі члени Синоду Вселенського патріархату.

Томос про автокефалію знову відвезуть у Стамбул
Фото: EPA/UPG

Томос про автокефалію Православної церкви України повинні підписати всі члени Синоду Вселенського патріархату. Для цього його знову відвезуть у Стамбул.

Про це повідомив керівник департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури Андрій Юраш.

"Томос буде до вечора виставлений для того, щоб хто захоче, міг підійти і побачити цей унікальний документ. У найближчі дні він повернеться в Стамбул до Константинопольського патріархату, оскільки зараз він підписаний тільки Вселенським патріархом. Потім там повинні бути підписи всіх членів Вселенського Святійшого Синоду патріархату. Буквально через два дні відбудеться Синод, де буде це зроблено, і тоді вже Томос, остаточно і назавжди, повернеться в Україну і буде зберігатися в особливих умовах", - сказав Юраш під час трансляції Різдвяної літургії з Софійського собору.

Нагадаємо, 5 січня Вселенський патріарх Варфоломій (Архондоніс) підписав Томос для ПЦУ. 6 січня документ офіційно вручили митрополиту Київському і всієї України Епіфанію (Думенку).

7 грудня предстоятель ПЦУ провів божественну літургію в соборі Святої Софії в Києві. Під час богослужіння в соборі був Томос.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram