ГоловнаПолітика

Порошенко спростував російські заяви про підкуп Україною Варфоломія

"Нет денег, которые могли бы купить таких людей, как Его Святейшество".

Порошенко спростував російські заяви про підкуп Україною Варфоломія
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко в інтерв'ю грецькій газеті TаNеа спростував російські заяви про те, що Україна підкупила Вселенського патріарха Варфоломія.

"У світі немає грошей, які могли б купити таких людей, як Його Святість Варфоломій. Думаю, люди в Кремлі знають це - і таким чином намагаються фальсифікувати його мотиви. Однак Бог і історія знають правду. А ті, хто поширює брехню, в кінцевому підсумку зазнають краху. Якщо і є щось, від чого Його Святість Патріарх отримав користь, то це від справжньої відданості України силі віри, і силі Божій", - цитує Порошенка прес-служба президента.

Президент вважає, що в Росії занадто звикли до хабарів і брехні.

"Вони вважають, що без фінансової винагороди нічого неможливо. Я вважаю, що коли справа стосується впевненості і віри в Бога, і особливо відновлення історичної правди, немає місця для фінансових вигод. Ті, хто думають по-іншому або пропагують такі фейки, є слугами Кремля в його прагненні проти незалежності України і вільного світу як такого", - наголосив Порошенко.

У цьому інтерв'ю також сказав, що патріарх Варфоломій буде вважатися співзасновником нової України.

"Україна завжди буде вдячна патріарху Варфоломію і Синоду Матері-церкви за ці історичні рішення. Він навів цю найбільшу мрію українців до реальності, дива. Це диво не було б можливим без твердої позиції Його Всесвятості Вселенського патріарха Варфоломія, нашої Константинопольської Матері-церкви. Вона скористалася безумовним канонічним правом зцілювати рани, завдані українському православ'ю декількома століттями московського панування", - заявив Порошенко в інтерв'ю TаNеа.

Глава держави зазначив, що патріарх Варфоломій "прийняв історичне рішення, хоча перебував під сильним тиском з боку Москви".

Нагадаємо, що 5 січня Варфоломій підписав Томос про автокефалію української православної церкви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram