ГоловнаПолітика

NASA відклало візит глави "Роскосмосу" Рогозіна через агресію РФ в Україні

Директор Агентства ухвалив таке рішення під тиском конгресменів.

NASA відклало візит глави "Роскосмосу" Рогозіна через агресію РФ в Україні
Дмитрий Рогозин

Американське космічне агентство (NASA) відклало на невизначений час візит до США керівника "Роскосмосу" Дмитра Рогозіна, який перебуває під санкціями США за його роль у анексії Криму в 2014 році. Про це повідомляє USA Today.

"NASA повідомило російському космічному агентству "Роскосмос", що запланований візит генерального директора "Роскосмосу" Дмитра Рогозіна, який планувався на лютий 2019 року, необхідно відкласти", - заявила прес-секретар директора NASA Меган Паверс.

Нову дата візиту призначено не було.

Директор NASA Джим Брайденстайн ухвалив таке рішення під тиском конгресменів, зазначає видання.

З критикою візиту Рогозіна виступили сенатори-демократи Марк Ворнер і Джин Шехіна, член комітету з асигнувань, який фінансує NASA.

"Послання Америки Кремлю має бути однозначним - у дій є наслідки", - заявила Шехіна.

"Запрошення адміністратора Брайденстайна Дмитру Рогозіну, одному з провідних архітекторів кремлівської кампанії агресії проти сусідів, знецінює наше послання і підриває основні цілі національної безпеки США", - наголосила вона.

Запрошення Рогозіна було погоджено заздалегідь, і Міністерство фінансів США в червні надало дозвіл Рогозіну відвідати США.

Зазначимо, 17 березня 2014 року адміністрацією президента США Барака Обами за участь в анексії Криму щодо Рогозіна, серед інших російських і українських політиків, були введені санкції, які передбачають заборону на в'їзд в США, Канаду, країни ЄС, Швейцарію і Австралію, а також арешт активів, що перебувають на територіях цих країн. Рогозін саркастично поставився до свого потрапляння в санкційний список, заявивши, що ні рахунків, ні нерухомості за межами Росії не має.

Раніше Рогозін обіймав посаду віце-прем'єр-міністра Росії. До цього він займався військово-промисловим комплексом і, зокрема, відповідав за будівництво космодрому "Східний", яке супроводжувалося корупційними скандалами і страйками робітників. За час, протягом якого Рогозін керував космічною галуззю, дев'ять запусків російських ракет-носіїв закінчилися невдачами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram