ГоловнаПолітика

ЦВК зареєструвала першого кандидата в президенти

Посвідчення отримав колишній міністр екології.

ЦВК зареєструвала першого кандидата в президенти
Фото: uacrisis.org

Центральна виборча комісія в п'ятницю зареєструвала першого кандидата в президенти на виборах 2019 року. Ним став колишній міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко.

Ще одному чоловікові, який разом з Шевченком подав документи 31 грудня, відмовили в реєстрації. Юрист Володимир Ретуш не вніс необхідних для реєстрації 2,5 млн гривень застави і заповнив анкету кандидата з помилками і неточностями.

ЦВК зобов'язана зареєструвати кандидата або відмовити йому в реєстрації протягом 5 днів з дня прийняття документів.

Нагадаємо, що Шевченко був міністром екології та природних ресурсів у другому Кабінеті Міністрів Арсенія Яценюка. Його звільнили через кілька місяців після призначення.

Це сталося після пожежі на нафтобазі "БРСМ-Нафта" під Києвом в червні 2015 року. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк публічно вишпетив Шевченка за те, що той не був на місці пожежі, а вже 30 червня Кабмін вніс у парламент подання про звільнення Шевченка, супроводивши його результатами службової перевірки.

Шевченко закинули погану роботу в реформуванні свого міністерства і неефективне використання коштів, що надійшли в рамках секторальної бюджетної підтримки Європейського Союзу. Крім того, Кабмін заявив, що Шевченко скоїв дії, які можуть містити корупційні правопорушення або порушення вимог до поведінки осіб, уповноважених на виконання функцій держави.

Шевченко звинуватив прем'єр-міністра Арсенія Яценюка в "політичній розправі" і "відстоюванні інтересів українських кланів".

Восени 2015 року Шевченко балотувався на посаду мера Білгорода-Дністровського в Одеській області, але програв вибори без шансів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram