ГоловнаПолітика

Порошенко назвав 6 знакових для нього книг

Напередодні президент назвав свій ТОП-7 українських пісень.

Порошенко назвав 6 знакових для нього книг
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко назвав 6 найбільш знакових для нього книг, які він рекомендує прочитати українцям.

Про це глава держави повідомив у Twitter.

"Не буду змінювати своєї щорічної традиції - книги 2018 року, які для мене стали найбільш знаковими. Рекомендую до прочитання", - написав Президент.

На першому місці в ТОП книг 2018 року Порошенка - нова збірка віршів Сергія Жадана "Антена".

"Сподобалося, що написавши про життя і кохання під час війни, автор все ж завершує тим, що війна нарешті закінчилася, настав довгоочікуваний мир", - розповів Президент.

За словами глави держави, більшу частину його книжкової полиці займають сучасні військові книги і особливе місце там посідає збірка фронтових оповідань "Бруд [* Khaki]" розвідника Сергія Сайгона.

"Жорстка, але чесна розповідь про війну на Сході", - зазначив він.

Почесне місце на книжковій полиці глави держави посідає і книга Олексія Петрова "Кава з присмаком попелу" з автографом автора.

"Цікаві роздуми про те, як нас змінила війна, а ми продовжуємо цю боротьбу, і чому перемога неминуча", - вважає президент.

"Олеся Яремчук "Наші інші" - цікава збірка репортажів про національні меншини в Україні. Важливо знати про базові труднощі і відмінності "наших інших" українців, кожен з яких робить свій внесок у розвиток держави", - зазначив Президент.

Також Порошенко рекомендує українцям фотокнигу "Донбас і мирні".

"Це 11 портретів мирних жителів Донбасу, життя яких війна розділила на до і після. Дуже рекомендую хоча б переглянути", - розповів глава держави.

Порошенко поділився враженнями від книги Любомира Гузара "Моя мрія - бути людиною".

"У цих словах Блаженнішого Любомира Гузара відкривається розуміння сенсу людського життя. Його віра в Бога і людей надихала і надихає мільйони українців. Повернутися до цієї книги зараз, коли здійснюється мрія українського народу про незалежну церкву - значить знайти підтвердження своїх прагнень і зміцнитися у вірі в Бога і людей", - зазначив Петро Порошенко.

Нагадаємо, напередодні Петро Порошенко назвав свій ТОП-7 українських пісень.

Раніше сьогодні глава держави показав свій рік у фотографіях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram