ГоловнаПолітика

Через рік ми отримаємо єдину сильну помісну ПЦУ, - Єпіфаній

Після підписання томосу Варфоломій може знову відвідати Україну.

Через рік ми отримаємо єдину сильну помісну ПЦУ, - Єпіфаній
Фото: EPA/UPG

Митрополит Православної церкви України Епіфаній розраховує на зміцнення позицій ПЦУ протягом року. Про це священнослужитель сказав в інтерв'ю "Німецькій хвилі".

"Ставлять багато запитань, виставляють певні хронологічні рамки: "а що буде завтра, через місяць, через рік". Я вірю, що ми об'єднаємося, що до нас прийдуть ті, хто зараз, на жаль, сумнівається, до кінця не вірить, очікує томосу, очікує визнання цієї дії з боку Константинополя та інших православних церков. Я вірю в те, що через рік ми отримаємо єдину сильну помісну ПЦУ, яка буде служити Богу й інтересам нашого народу", - сказав митрополит.

Говорячи про можливий візит в Україну Вселенського патріарха Варфоломія, предстоятель ПЦУ зазначив, сам Патріарх раніше висловлював бажання ще раз відвідати Україну.

"Наскільки мені відомо, навіть після підписання відповідної угоди на Фанарі, ще до Об'єднавчого собору, сам Патріарх Варфоломій безпосередньо заявив, що він має бажання знову, вже вдруге, відвідати православну Україну. А вже після отримання томосу з мого боку буде зроблено запрошення його Святості найближчим часом відвідати Україну", - сказав Епіфаній.

Нагадаємо, офіційне підписання Томосу про автокефалію помісної Православної церкви України Вселенським патріархом Варфоломієм розпочнеться 5 січня 2019 року, а 6 січня після божественної літургії його вручать митрополиту Епіфанію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram