ГоловнаПолітика

Порошенко задекларував майже 549 млн гривень дивідендів від "сліпого" трасту

Відповідні доходи задекларовані Президентом 1 січня 2019 року.

Порошенко задекларував майже 549 млн гривень дивідендів від "сліпого" трасту
Фото: www.vinnitsa.info

Президент Петро Порошенко задекларував отримання дивідендів у розмірі 548 млн 678 тис. 680 грн від трастового керівника Rothschild Trust Schweiz AG. В "сліпому" трасті під управлінням Rothschild є частка Порошенка в кондитерській корпорації Roshen

Відповідне повідомлення про істотну зміну в майновому стані опубліковано главою держави в Єдиному державному реєстрі декларацій, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відповідні доходи задекларовані Президентом 1 січня 2019 року.

Також в повідомленні міститься інформація про отримання Петром Порошенком дивідендів від ПАТ ЗНКІФ "Прайм Ессетс Капітал" в розмірі 24 млн 217 тис. 129 грн.

У реєстрі також зафіксовано отримання від Rothschild Trust Schweiz AG попереднього траншу дивідендів у розмірі 556 млн 742 тис. 460 грн, яке Петро Порошенко задекларував 26 грудня 2018 року.

Як повідомлялося, трастовий керівник Rothschild Trust (Schweiz) розглянув результати багаторічної діяльності з управління корпорацією Roshen і вперше за три роки прийняв рішення перерахувати Петру Порошенку дивіденди в розмірі понад 556,7 млн грн, з яких до бюджету буде сплачено майже 60 млн грн податків, з них військовий збір становитиме близько 8 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram