ГоловнаПолітика

Порошенко задекларував 556,7 млн гривень дивідендів від "сліпого" трасту

Президент повинен буде сплатити майже 60 млн гривень податків.

Порошенко задекларував 556,7 млн гривень дивідендів від "сліпого" трасту
Фото: www.vinnitsa.info

Президент Петро Порошенко задекларував 556,7 млн гривень дивідендів від компанії Rothschild Trust Schweiz AG. У "сліпому" трасті під управлінням Rothschild знаходиться частка Порошенка в кондитерській корпорації Roshen.

Отримані дивіденди Порошенко вказав в Єдиному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави.

"Це рішення було прийнято відповідно до трастового договору, який було укладено в 2016 році і позбавив Порошенка будь-якого права на участь в управлінні "Roshen". Договір - перший і поки що єдиний в Україні випадок використання міжнародного досвіду передачі компанії в довірчу власність. Його мета - відокремлення бізнесу від політики з дотриманням найкращих світових стандартів", - цитує повідомлення прес-служби Адміністрації президента "Інтерфакс-Україна".

Порошенко повинен буде сплатити майже 60 млн гривень податків, у тому числі близько 8 млн гривень військового збору.

"Дивіденди, які надходять тепер за три роки, Порошенко направляє на прозору з фінансового погляду популяризацію розвитку державності, ідей євроатлантичної інтеграції, підтримку створення єдиної помісної православної церкви, розвитку української мови. На політрекламу Порошенко також витрачає власні кошти, - на відміну від багатьох інших політиків, які оплачують ролики і борди за рахунок бюджету або взагалі не можуть пояснити джерел надходження грошей", - заявили в Адміністрації президента.

Частина коштів, отриманих від Rothschild Trust, будуть спрямовані на благодійність.

У прес-службі Адміністрації президента зазначили, що загальна сума витрат Порошенка (від Фонду Порошенка і від підприємств, власником яких він є) на соціальну доброчинність і зміцнення обороноздатності країни за період з 2014-го по 2018 рік включно перевищила 1,2 млрд грн. Із них на армію - понад півмільярда гривень. Серед одержувачів коштів в умовах співучасті з іншими меценатами - дитяча лікарня "Охматдит", Інститут серця, Центр дитячої кардіології та хірургії, Національний інститут раку, Театр на Подолі і багато інших проектів.

"Крім того, в 2014-2018 роках до бюджетів різних рівнів "Roshen" заплатив 8,2 млрд грн податків, зборів, єдиного соціального внеску та митних платежів", - додали в АПУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram