ГоловнаПолітика

Служба зовнішньої розвідки засекретила інформацію про нагороди і стягнення Семочка

Журналісти намагалися з'ясувати, чи отримував заступник голови СБУ премії або відзнаки.

Служба зовнішньої розвідки засекретила інформацію про нагороди і стягнення Семочка
Сергей Семочко
Фото: Публичные люди

Служба зовнішньої розвідки засекретила інформацію про премії, стягнення і службових розслідуваннях щодо першого заступника голови служби Сергія Семочка. Про це йдеться у відповіді Служби зовнішньої розвідки на запит агентства "Українські новини".

У відповіді за підписом голови служби Єгора Божка висловлюється подяка журналістам за проявлену ініціативу, але підкреслюється неможливість надати інформацію про службові заохочення і стягнення Семочка.

"Повідомляємо, що запитувана Вами інформація є інформацією з обмеженим доступом відповідно до відомчого переліку відомостей, що становлять службову інформацію", - сказано в ній.

Відповідно, Служба зовнішньої розвідки стверджує, що не має правових підстав відповідати на питання, чи нагороджувався Семочко відомчими відзнаками, преміями або заохоченнями, чи були застосовані до нього дисциплінарні стягнення і чи проведені службові розслідування.

Нагадаємо, контррозвідка Служби безпеки України підтвердила наявність російського громадянства в цивільної дружини першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочка.

16 жовтня СБУ почала розслідування проти Семочка у справі про держзраду, а НАБУ відкрило кримінальне провадження за фактом його незаконного збагачення.

Семочко заперечує незаконне збагачення і звинувачує журналістів у маніпуляціях. Він також заперечує факт отримання російського громадянства своїми родичами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram