ГоловнаПолітика

Херсонський суд переніс засідання щодо продовження арешту Вишинському

Захист намагався дати відвід судді Радченко.

Херсонський суд переніс засідання щодо продовження арешту Вишинському
Кирилл Вышинский
Фото: RuNews24

У Херсонському міському суді перенесли на 27 грудня засідання щодо продовження арешту голові "РИА Новости-Украина" Кирилу Вишинському. Про це повідомляє "Крим.Реалії".

На засіданні адвокати і сам Вишинський наполягали на упередженості судді Галини Радченко і висловлювали сумніви в її об'єктивності. Сторона звинувачення заявила про бажання захисту затягнути розгляд клопотання про продовження терміну запобіжного заходу Вишинському.

Суддя Ярослав Мусулевський відмовив у відводі судді Галини Радченко. Тож розглядати клопотання про продовження запобіжного заходу Вишинському завтра буде суддя Радченко.

Нагадаємо, Вишинського затримали в Києві 15 травня, його звинувачують у державній зраді і проведенні підривної інформаційної діяльності проти України. Вишинському загрожує до 15 років позбавлення волі в разі визнання винним. За даними СБУ, журналіст за завданням Москви готував інформаційні матеріали в Криму для виправдання анексії Росією українського півострова, пізніше в Києві - для підтримки угруповань «ДНР» і «ЛНР». Щомісяця він отримував на цю діяльність 53 тисячі євро, ці гроші, як заявили в СБУ, надходили з Росії через Сербію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram