ГоловнаПолітика

Порошенко шокований реакцією колишніх партнерів по коаліції на події біля Керченської протоки

"Один" опозиціонер "договорився до того, що ми не повинні користуватися Керченською протокою".

Порошенко шокований реакцією колишніх партнерів по коаліції на події біля Керченської протоки
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко заявив, що він був шокований реакцією колишніх партнерів по коаліції на захоплення Росією українських військових кораблів біля Керченської протоки.

Про це він сказав на засіданні Ради національної безпеки і оборони України.

"Справжній шок відчуваєш, коли бачиш і чуєш, як наша опозиція співає з путінського голосу, як вона озвучує темники Кремля. Завзято намагається провину за напад на наші катери зняти з Росії і перекласти на Україну. Робить це, на жаль, не тільки та частина опозиції, яка традиційно таврує владу, а її таврують п'ятою колоною. На жаль, це роблять і ті, хто зовсім недавно входив у коаліцію "Європейська Україна", - сказав президент.

Коаліція "Європейська Україна" була створена наприкінці 2014 року в складі БПП, "Народного фронту", Радикальної партії, "Самопомочі" і "Батьківщини". Згодом три останні фракції вийшли з неї, в складі більшості залишилося менш ніж 226 депутатів. Офіційно про розпад коаліції оголошено не було.

"У Росії є таке місто Волоколамськ. Там тисячу років тому судна з однієї річки волокли в іншу - звідти й назва. У нас тепер один "опозиціонер" договорився до того, що ми не повинні користуватися українським Керч-Єнікальським каналом, або Керченською протокою, а ми тепер волоком будемо доставляти з Чорного моря наші військові кораблі в Азовське море. Оце пропозиція, яку нам намагається нав'язати не тільки Кремль, а й наша опозиція", - додав Порошенко.

Президент підкреслив, що Україна не відмовиться від права використовувати свої азовські порти, в тому числі і для військових кораблів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram