ГоловнаПолітика

Ключовим фігурантам справи Березкіна дозволили виїжджати за межі України

Максиму Березкіну і Ірині Земцовій дозволили покидати місце проживання без дозволу слідчого.

Ключовим фігурантам справи Березкіна дозволили виїжджати за межі України
Максим Березкин
Фото: glavcom.ua

Солом'янський районний суд Києва відмовився продовжити для сина депутата Ради Станіслава Березкіна Максима, підозрюваного в причетності до розкрадання 20 млн доларів кредиту Ощадбанку, зобов'язання здати закордонний паспорт.

Про це повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Валентин Мусіяка.

За його словами, суд продовжив Березкіну всі зобов'язання ще на два місяці, крім здачі закордонного паспорта і покидання місця проживання з дозволу слідчого, прокурора і суду. Також суд не продовжив Березкіну носіння електронного браслета, оскільки йому його не знайшли. Раніше суд заарештував Березкіна-молодшого із заставою 5 млн гривень. Після внесення застави він вийшов із СІЗО.

Крім того, суд дозволив виїжджати за кордон і покидати місце проживання без дозволу слідчого, прокурора і суду підозрюваній у причетності до розкрадання Ірині Земцовій.

За словами Мусіяки, суд прийняв таке рішення минулого тижня (17-21 грудня). Решту зобов'язань для Земцової суд продовжив ще на два місяці. 25 жовтня суд заарештував Земцову під заставу 7 млн гривень. Того ж дня, після внесення застави, вона вийшла із СІЗО.

Нагадаємо, 24 жовтня НАБУ затримало 10 осіб, підозрюваних у заволодінні $20 млн державного Ощадбанку, в тому числі сина Максима Березкіна. 25 жовтня суд заарештував п'ятьох підозрюваних: заступницю голови правління Ірину Земцову - із заставою 7 млн гривень, співробітника Департаменту корпоративного бізнесу Ощадбанку - із заставою 1,5 млн гривень, керівника ПрАТ "Креатив" - із заставою 2 млн гривень, співробітника ПАТ "Креатив груп" - із заставою 2 млн гривень і співробітника ПАТ "Креатив груп" - із заставою 550 тис. гривень.

Максим Березкін і ще п'ятеро підозрюваних внесли встановлені судом застави і вийшли з СІЗО. Вікторії Березкіній САП заочно повідомила про підозру, оскільки вона перебуває в Австрії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram