ГоловнаПолітика

Окупаційний суд у Криму відхилив апеляції на арешт п'яти українських моряків

Розгляд апеляцій продовжиться в середу.

Окупаційний суд у Криму відхилив апеляції на арешт п'яти українських моряків
Захваченные украинские катер «Бердянск» и буксир «Яны Капу» в порту в Керчи
Фото: EPA/UPG

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму 25 грудня відхилив апеляції на арешт п'яти українських військових, захоплених в Чорному морі місяць тому.

Про це повідомило видання "Крим.Реалії".

Йдеться про апеляції механіка Сергія Чуліби, співробітника СБУ Андрія Драча, старшого матроса В'ячеслава Зінченка, капітана 3-го рангу Володимира Лісового, мічмана Андрія Шевченка.

Всі вони залишаться в ув'язненні в московському СІЗО до 24 січня 2019 року.

У середу, 26 грудня, будуть розглядатися апеляції капітана катера "Нікополь" Богдана Небилиці, капітана буксира "Яни Капу" Олега Мельничука, капітана 2 рангу з судна "Бердянськ" Дениса Гриценка, а також матроса з буксира "Яни Капу" Олега Семидоцького і матроса катера "Бердянськ" Юрія Без'язичного.

Нагадаємо, що 25 листопада російські військові захопили українські катери "Бердянськ" і "Нікополь" та буксир " Яни Капу" у нейтральних водах Чорного моря. Екіпажі кораблів - 24 людини - доставили в Сімферополь, де підконтрольний Росії суд заарештував всіх на два місяці. Наступного дня моряків перевезли до Москви, де вони перебувають і зараз. Після агресії в Керченській протоці в 10 областях України, що межують з РФ і невизнаним Придністров'ям, було введено військовий стан.

Україна розцінює своїх моряків як військовополонених. Женевська конвенція 1949 року передбачає, що МКЧХ може надавати допомогу військовополоненим.

Росія відмовилася визнати українських моряків військовополоненими і звинуватила їх у скоєнні кримінального злочину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram