ГоловнаПолітика

"Кримському диверсанту" Дудці загрожує інсульт, - Денісова

Український омбудсмен просить надати політв'язню медичну допомогу.

"Кримському диверсанту" Дудці загрожує інсульт, - Денісова
Владимир Дудка
Фото: Крымская правозащитная группа

Фігуранту справи "кримських диверсантів" Володимиру Дудці, який перебуває в СІЗО Сімферополя, загрожує інсульт.

Про це повідомила уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

"Українському політв'язню Володимиру Дудці, якого утримують у СІЗО на території анексованого Криму, загрожує інсульт. За інформацією його сина, у Володимира підвищений артеріальний тиск і гіпертонічний криз. Йому терміново потрібна медична допомога", - написала Денісова у фейсбуці.

Вона повідомила, що звернулася до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової і до радника президента РФ, голови Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини при президенті РФ Михайла Федотова з проханням негайно вжити заходів для надання Володимирові Дудці медичної допомоги.

Нагадаємо, 9 листопада 2016 року ФСБ РФ заявила про затримання членів "диверсійної групи". Двоє з трьох затриманих - Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов - експерти аналітичного центру "Номос", який працював у Севастополі до початку 2014 року. Третій заарештований - член Всеукраїнської громадської організації "Об'єднання ветеранів розвідки України", капітан другого рангу запасу Володимир Дудка.

ФСБ звинуватила затриманих у підготовці диверсій на території півострова.

16 листопада 2017 року Севастопольський міська суд засудив Штиблікова до п'яти років колонії суворого режиму і до штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, після чого його етапували на територію Росії.

31 липня підконтрольний Кремлю Севастопольський міський суд продовжив арешт на шість місяців севастопольцям Володимиру Дудці й Олексію Бессарабову.

У Службі безпеки України повідомили, що затримані в Криму громадяни України не є ні співробітниками, ні контактерами з боку СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram