ГоловнаПолітика

Хмельницький митрополит заявив про погрози від УПЦ МП парафії, яка перейшла в ПЦУ

Благочинний УПЦ МП зібрався показати парафіянам "кузькіну мать".

Хмельницький митрополит заявив про погрози від УПЦ МП парафії, яка перейшла в ПЦУ
Митрополит Хмельницкий и Каменец-Подольский Антоний (Махота)
Фото: cerkva-km.info

Митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський Антоній (Махота) заявив, що парафія Православної церкви України в селі Доброгорща (Хмельницький район), яка вирішила цього тижня покинути Московський патріархат, отримала погрози від місцевого благочинного УПЦ МП.

"Від ранку все село в сльозах - благочинний місцевий РПЦ у Хмельницькому районі телефонними дзвінками грубо шантажує релігійну громаду, яка перейшла в Помісну церкву. За його словами, озвученими вірянами, цієї неділі з «групою» підтримки приїде служити літургію і покаже всім і «і незалежну Україну, і самостійну церкву, і де раки зимують заодно»", - йдеться у фейсбуці митрополита.

Благочинним хмельницького благочиння УПЦ МП є протоієрей Володимир Заєць.

Парафіяни Свято-Миколаївської церкви в Доброгорщі провели в селі опитування, в якому взяла участь 231 особа. Абсолютна більшість підтримали перехід до складу ПЦУ, двоє голосували проти, шість утрималися, йдеться в сюжеті телеканалу "Поділля-центр".

"Ми знайшли чотирьох осіб, які погодилися обійти зі списками все село. Розбили [його] на ділянки, і ці люди пройшлися по селу. Записували прізвище, ім'я, по батькові та дві графи: хто хоче, щоб в селі була українська церква, і хто хоче, щоб залишилася російська церква", - розповіла одна з парафіянок.

Нагадаємо, напередодні голова РПЦ Кирило (Гундяєв) спрогнозував "криваві конфлікти" через церковну ситуацію в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram