ГоловнаПолітика

МОЗ відсторонило гендиректора ДП "Електронне здоров'я"

Комісія перевірить виконання Денисом Мацуєм умов його контракту.

МОЗ відсторонило гендиректора ДП "Електронне здоров'я"
Гендиректор ГП "Электронное здоровье" Денис Мацуй
Фото: eHealth

Міністерство охорони здоров'я України створило комісію для перевірки дотримання гендиректором держпідприємства "Електронне здоров'я" Денисом Мацуєм умов його контракту і відсторонив його від виконання обов'язків на час перевірки.

Згідно з наказом, висновки і результати перевірки будуть підготовлені до 16 січня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На час відсторонення Дениса Мацуя обов'язки гендиректора держпідприємства виконуватиме начальник відділу безпеки та кадрового забезпечення Роман Єгорченко.

Денис Мацуй, який переміг у конкурсі на посаду генерального директора держпідприємства "Електронне здоров'я", був призначений на цю посаду 15 травня 2018 року.

До 2017 року він був комерційним директором і директором з маркетингу компанії OpsWay. Має 11 років досвіду у сфері створення та впровадження ІТ-проектів, фахівець в організаційному менеджменті, стратегічному плануванні та управлінні, веденні проектів, запуску нових продуктів і послуг.

ДП "Електронне здоров'я" створено для забезпечення функціонування та розвитку інформаційних і телекомунікаційних електронних систем у сфері охорони здоров'я. Його основними завданнями є технічне забезпечення створення, впровадження, експлуатації програмно-інформаційних систем, ведення реєстрів, розроблення систем управління електронними базами, а також створення необхідної для цього нормативно-правової бази.

Підприємство також координує впровадження на місцях програмно-технічних засобів для використання електронних систем у сфері охорони здоров'я. МОЗ планувало, що функції адміністрування та подальшого розвитку електронної системи охорони здоров'я eHealth, створеної для реалізації в рамках медичної реформи принципу "гроші йдуть за пацієнтом", будуть передані ДП "Електронне здоров'я" до початку літа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram