ГоловнаПолітика

Порошенко нагородив Варфоломія орденом "За заслуги"

Президент також запросив патріарха з візитом в Україну.

Порошенко нагородив Варфоломія орденом "За заслуги"
Вселенский патриарх, в свою очередь, вручил Порошенко памятную медаль
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко нагородив Вселенського патріарха Варфоломія орденом "За заслуги" I ступеня. Про це повідомляє прес-служба президента.

"Нагорода вручена за видатний особистий внесок Його Святості в розвиток автокефальної помісної Православної Церкви України, підвищення авторитету православ'я в світі, багаторічну діяльність щодо утвердженню ідеалів духовності, милосердя і міжконфесійної згоди", - йдеться в повідомленні.

Вселенський патріарх, своєю чергою, вручив Порошенку пам'ятну медаль-хрест Панагія Паммакарістос.

Президент також запросив патріарха Варфоломія з візитом в Україну.

І ступінь є вищим ступенем ордена "За заслуги". Ним можуть бути нагороджені глави суверенних держав, керівники урядів і парламентів, міністри суверенних держав.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року була створена православна церква в Україні, яка об'єднала УПЦ Київського Патріархату, УАПЦ і частину УПЦ Московського патріархату. Її предстоятелем був обраний єпископ Епіфаній, який отримав титул митрополита Київського і всієї України. Раніше такий титул був у Онуфрія.

Сьогодні, 5 січня, Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос для ПЦУ. Завтра, 6 січня, документ офіційно вручать митрополиту Епіфанію.

7 січня предстоятель ПЦУ проведе божественну літургію в Соборі Святої Софії в Києві. Під час богослужіння у соборі буде Томос.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram