ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві пройде єпархіальне зібрання на підтримку митрополита Онуфрія

Такі збори вже проводилися в багатьох єпархіях по країні.

У Києві пройде єпархіальне зібрання на підтримку митрополита Онуфрія
митрополит Онуфрий
Фото: Сергей Нужненко

Завтра, 28 грудня в Києві пройде - для парафій УПЦ МП від столиці та області - єпархіальне зібрання священнослужителів на підтримку митрополита Онуфрія. Про це LB.ua стало відомо з власних джерел. Такі зібрання вже проводилися в багатьох єпархіях по країні; формальне їх завдання - публічне висловлення підтримки митрополиту Онуфрію (найчастіше це питання ставиться на голосування у відкритому режимі), про що пізніше широко повідомляється публічно. Практика таких зборів зумовлена процесом переходів парафій УПЦ МП в ПЦУ. Особливо активно такі переходи відбуваються у Вінницькій області, також є на заході України, зокрема у Львівській та Тернопільській областях.

Водночас, чіткий юридичний механізм такого переходу досі не розроблений і залежить від положень, які будуть оприлюднені після 6 січня - очікуваного отримання Україною Томосу. До цього моменту переходи важливі більше з декларативної позиції. Що УПЦ МП - зі свого боку - сподівається "придушити" тематичною інформаційною кампанією.

Нагадаємо, до помісної Православної церкви вже приєдналися частково громади у Вінницькій, Львівській, Закарпатській, Хмельницькій, Тернопільській областях. А Митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський Антоній (Махота) заявив про погрози від місцевого благочинного УПЦ МП, які надійшли у зв'язку з приєднанням до ПЦУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram