ГоловнаСуспільствоВійна

З початку операції Об'єднаних сил українські війська звільнили чотири населених пункти

Українські війська діють суворо в рамках мінських угод.

З початку операції Об'єднаних сил українські війська звільнили чотири населених пункти
Фото: Макс Левін

З моменту переформатування Антитерористичної операції на операцію Об'єднаних сил українські війська звільнили чотири населених пункти - Золоте-4 (хутір Вільний) в Луганській області і селища Розсадки, Шуми і Південне в Донецькій області.

Про це заявив глава прес-центру Об'єднаних сил Віталій Саранцев, передає УНІАН.

Він підтвердив заяву радника президента України Юрія Бірюкова про те, що практично вся "сіра зона" на сході країни на цю мить перебуває під контролем ЗСУ.

"Так, це правда, але хотів би зазначити, що такого поняття як "сіра зона" взагалі не існує, є лінія зіткнення, і ми, просуваючись уздовж цієї лінії зіткнення, покращуємо своє тактичне становище. У багатьох місцях ми дійсно поліпшили своє становище, закріпилися в районі певних населених пунктів, створивши зону безпеки, щоб убезпечити життя як військовослужбовців, так і цивільного населення", - пояснив він.

Саранцев також наголосив, що українські війська діють суворо в рамках мінських угод.

"Коли ми закріплюємося біля будь-якого населеного пункту... Ці села в будь-якому випадку і так належать Україні. Ми забезпечуємо там більш надійний контроль, забезпечуємо там діяльність державних інститутів: там працюють вже судова, фінансова системи, люди вже можуть отримати якісь соціальні послуги", - повідомив він.

Нагадаємо, Антитерористична операція на Донбасі офіційно завершилася 30 квітня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram