ГоловнаСуспільствоЖиття

Ще три парафії у Вінницькій області оголосили про перехід у ПЦУ

В Україні триває перехід парафіян до нової церкви.

Ще три парафії у Вінницькій області оголосили про перехід у ПЦУ
Свято-Покровский храм в с. Блажиевка
Фото: orthodox.vinnica.ua

У Вінницькій області про перехід у Православну Церкву України оголосили ще три парафії Української православної церкви Московського патріархату.

Про це повідомила прес-служба Вінницької єпархії ПЦУ.

"Парафіяни Свято-Покровського храму с. Блажіївка Козятинського району разом з настоятелем протоієреєм Олегом Соцем одностайно прийняли рішення залишити юрисдикцію УПЦ МП і приєднатися до Православної Церкви України", - йдеться в повідомленні.

Напередодні рішення про перехід під юрисдикцію ПЦУ прийняли ще дві парафії. Так, про свій перехід у ПЦУ оголосила парафія храму Чуда архістратига Михаїла в Хонях смт Вороновиця та парафія о. Володимира - в с. Іванівка.

Нагадаємо, 20 грудня Верховна Рада внесла зміни в закон "Про свободу совісті та релігійні організації", які зобов'язують Українську православну церкву Московського патріархату змінити назву. Закон говорить, що релігійна організація, керівний центр якої розміщений на території держави-агресора, зобов'язана вказати це в своїй назві.

УПЦ МП відмовилася змінювати назву і вирішила йти до Конституційного Суду. Глава РПЦ Кирило (Гундяєв) заявив, що зміна назви УПЦ МП "призведе до кривавих конфліктів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram