ГоловнаПолітика

Кабмін виділив приміщення для Антикорупційного суду (оновлено)

Також урегульовано питання роботи Міжнародної ради експертів.

Кабмін виділив приміщення для Антикорупційного суду (оновлено)
Фото: www.kmu.gov.ua

Уряд прийняв два рішення з приводу запуску Вищого антикорупційного суду (ВАКС) - про роботу Міжнародної ради експертів і виділення приміщення для суду.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко на засіданні уряду 28 листопада, передає "Цензор.НЕТ".

"Перше стосується врегулювання питання діяльності Міжнародної ради експертів. Нагадаю, що закон передбачає, що конкурс на посади суддів Антикорупційного суду проводиться спільно з Громадською радою міжнародних експертів, які будуть надавати допомогу під час проведення конкурсу. Міжнародні експерти вже прибули в Україну. Конкурс триває. Вища кваліфікаційна комісія проводить другий етап конкурсу - практичні завдання", - зазначив Петренко.

Міністр підкреслив, що уряд виконує вчасно, а іноді навіть раніше терміну, свої зобов'язання із запуску антикорупційної інфраструктури.

"Друге рішення - ми виділяємо приміщення для Вищого антикорупційного суду. Тобто з першого дня, коли з'являться судді нового, вони будуть мати можливість працювати, розглядати кримінальні справи і виносити рішення", - додав Петренко.

Оновлення. Згідно з інформацією на сайті Державної судової адміністрації, Антикорупційний суд і Апеляційна палата суду будуть розташовуватися у будівлі лабораторного корпусу №1 по вул. Преображенській, 5/2 і будівлі лабораторного корпусу №1 та адміністративно-лабораторного корпусу №2 по вул. Максима Кривоноса, 2А.

Ці корпуси знаходяться у будівлі Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій біля Київського апеляційного суду та Солом'янського цвинтаря.

Нагадаємо, в серпні повідомляли, що для розміщення Антикорупційного суду підбирають приміщення на вул. Преображенській, 5/2 і на вул. Максима Кривоноса 2-А в Солом'янському районі Києва.

Створення ВАКС - одна з основних вимог західних кредиторів. Але вона тривалий час блокувалася, представники влади пропонували замість окремого суду створити палату в нинішні системі. Восени 2017 року риторика влади змінилася, і в грудні президент вніс законопроект у Раду. 7 червня 2018 року Верховна Рада прийняла закон про Антикорупційний суд, 14 червня він набув чинності. Суд повинен почати роботу після призначення не менш ніж 35 суддів.

12 листопада Вища кваліфікаційна комісія суддів України розпочала кваліфікаційне оцінювання 566 кандидатів, які беруть участь у другому конкурсі на посади суддів Верховного Суду, і 270 кандидатів, які претендують на посади суддів Антикорупційного суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram