ГоловнаПолітика

Парасюк пообіцяв дати свідчення у справі Майдану

Депутат стверджує, що не ухиляється від допиту.

Парасюк пообіцяв дати свідчення у справі Майдану
Фото: Макс Требухов

Народний депутат Володимир Парасюк не давав свідчення у справі про розстріли активістів Майдану 20 лютого 2013 року. Про це повідомило джерело LB.ua в прокуратурі.

Сам Парасюк підтвердив, що письмових свідчень не давав. Разом з тим, у нього була зустріч з головою управління спецрозслідування Генеральної прокуратури Сергієм Горбатюком.

"Я сидів у нього (Горбатюка, - LB.ua) в кабінеті, розповів йому все, як є. Де я був, з ким під час Майдану. Він знає, що я готовий пройти поліграф, якщо на це є якась причина. Стояло питання, напевно, щоб це зафіксувати в якихось показах, але це інше питання. Це питання їхнього (прокуратури, - LB.ua) ставлення, а не мого. А те, що я з ними контактував, це факт. Я не ухиляюся від допиту ... Чомусь це питання стає актуальним лише в річницю Майдану", - сказав Парасюк, не уточнивши, коли саме відбулася розмова з Горбатюком.

"Далі почалася інша ситуація ... Вони затримували людей, яких я знаю, нібито ті стріляли по правоохоронцях і так далі", - додав депутат. Зокрема, за його словами, було затримано його товариша Назара Юськевича, з яким він був на Майдані і в АТО.

"У цьому були задіяні СБУ і прокуратура ... Назара посадили в СІЗО, били його, знущалися ... Займалися якимось свавіллям. Зараз він на волі, на щастя ... Але якось їх (прокуратуру, - LB.ua ) більше почало цікавити, хто стріляв по поліцейських, а не по активістах", - зазначив Парасюк.

Він пообіцяв написати Горбатюку і дати свідчення приблизно через тиждень.

За інформацією LB.ua, зустріч Парасюка і Горбатюка відбулася в жовтні минулого року. Назар Юськевич був підозрюваним у справі про грабіж, яка не стосується подій Майдану.

Нагадаємо, раніше Парасюк не відкидав позбавлення його депутатської недоторканності через "справу Бубенчика".

"Мене запрошували до Генпрокуратури на розмову в цій справі (у справі Бубенчика, - LB.ua). На мене хочуть повісити статтю про створення злочинного угруповання, яке розстріляло "беркутівців" на Майдані. Я не просто знаю, що мене хочуть притягнути, я знаю і впевнений, що така ситуація є. Генпрокуратура це хоче зробити. Поки що тільки мій статус депутата зупиняє їх у слідчих діях. Тому, якщо стоїть питання: чи будуть вони знімати з мене депутатську недоторканність - то це вже політичне питання. Адже питання не в Парасюку і Бубенчику. А в тому, як вони зайдуть до Верховної Ради і представлять подання на мене, коли за чотири роки не показали результатів у справі розстрілу Майдану", - заявляв Парасюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram