ГоловнаПолітика

МінТОТ попередило про зміщення Керченського мосту

Зафіксовано "кілька критичних ділянок, де відбуваються процеси зміщення".

Космічна зйомка показала, що Кримський міст, який з'єднує окупований півострів з РФ, поступово зміщується. Про це, зокрема, свідчить і зміщення арок на переправі.

Таку інформацію оприлюднила прес-служба МінТОТ на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, міністерство зафіксувало "кілька критичних ділянок, де відбуваються процеси зміщення".

Як повідомляється, з боку Криму "спостерігаються об'єкти з вертикальними зміщеннями зі швидкістю від 89 міліметрів (просідання) до 52 міліметрів на рік (підняття)".

Фото: facebook.com/MinistryforTOTandIDPs

У центральній частині мосту, своєю чергою, помітили підняття арки залізничного сполучення зі швидкістю до 30 міліметрів на рік. Однак арка автомобільного сполучення просідає зі швидкістю до 32 міліметрів на рік.

Також на території острова Тузла спостерігаються дві небезпечні ділянки.

"Перша - частина коси просідає зі швидкістю від 10 до 90 міліметрів на рік. Друга - об'єкти поруч з ділянкою мосту просідають зі швидкістю до 83 міліметрів на рік", - йдеться у повідомленні.

Фото: facebook.com/MinistryforTOTandIDPs

Такі зміни, за оцінками фахівців, свідчать про нестабільність морського дна в місцях встановлення опор мосту і мають негативний вплив на акваторію Чорного моря. Більш того, вони можуть нести загрози життю і здоров'ю людей.

"Складні погодні умови особливо в зимовий період у сейсмічно нестабільному районі можуть посилити дестабілізаційні чинники впливу на стійкість Керченського мосту", - зазначають у міністерстві.

Нагадаємо, мостовий перехід через Керченську протоку складається з паралельних автомобільної та залізничної секцій. Автодорога налічує чотири смуги руху. Рух автомобільною частиною мосту відкрили 15 травня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram