ГоловнаПолітика

Штучна дискредитація реформ у галузі будівництва не завадить процесу якісних змін, - Кудрявцев

Штучна дискредитація реформ у галузі будівництва не завадить процесу якісних змін, - Кудрявцев
Фото: Макс Требухов

Незважаючи на спроби деяких осіб дискредитувати розпочаті зміни до Держархбудконтролю, Держархбудінспекція продовжить цілеспрямовано реалізовувати реформи в галузі будівництва, засновані Урядом. Про це заявив 20 листопада Голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев під час брифінгу в інформаційному агентстві "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні проти реальних змін в системі держархітектурного контролю, спрямованих на боротьбу з корупцією, почалася широкомасштабна інформаційна кампанія з дискредитації розпочатих ініціатив Держархбудінспекції і особисто проти мене. Це спрямовано на те, щоб зупинити ті реформи, які ми реалізуємо. Сьогодні вони на завершальній стадії і тому так болісно на них реагують ті, хто проти змін. Однак розпочаті реформи вже не зупинити. Ми продовжуємо рухатися далі і реалізовувати певні заходи", - зазначив Олексій Кудрявцев.

За його словами, наступним кроком у вдосконаленні роботи держархбудконтролю є розширення онлайн-платформи - Прозора ДАБІ. Це відкрита система розгляду дозвільних документів у будівництві та проведення інспекційних заходів. Сервіс спрямований на запобігання можливих зловживань, затягування процедур, ухвалення неправомірних рішень з боку посадових осіб.

"На сьогодні до платформи підключений центральний апарат і територіальні органи Держархбудінспекції. Однак на таких принципах відкритості і прозорості повинні працювати всі органи держархбудконтролю, тому ми будемо пропонувати підключитися до системи і місцевого самоврядування, тобто новоствореним інспекціям. Сьогодні я звернувся до народних депутатів України з проханням підтримати розпочаті заходи і сприяти приєднанню місцевих інспекцій в систему Прозора ДАБІ", - зазначив голова Держархбудінспекції.

Олексій Кудрявцев зазначив, що чесний бізнес вже оцінив роботу онлайн-платформи Прозора ДАБІ позитивно і підтримав ініціативу Держархбудінспекції.

Що ж стосується фейкових публікацій і спотворення фактів у медіа-просторі, голова Держархбудінспекції закликав представників ЗМІ не сприймати чужі провокації, а насамперед аналізувати і перевіряти інформацію. За необхідності ДАБІ готова надавати офіційні коментарі про роботу відомства і системи держархбудконтролю загалом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram