ГоловнаПолітика

Помічника нардепа з БПП названо фігурантом справи про вбивство Гандзюк

Він нібито вже допитувався, але підозру не отримав.

Помічника нардепа з БПП названо фігурантом справи про вбивство Гандзюк
Катерина Гандзюк
Фото: Facebook/ Катерина Гандзюк

Помічник народного депутата Миколи Паламарчука може бути фігурантом кримінальної справи про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Журналістка Оксана Денисова пише, що це Ігор Павловський, заступник керівника громадського формування з охорони громадського порядку "Чорний туман". Ця організація була створена навесні 2018 року в Новій Каховці, в нього входять колишні бійці добробатів, учасники бойових дій.

За її даними, саме Павловський підозрюється в передачі грошей "за роботу" організатору нападу на Гандзюк Сергію Торбіну. Павловський нібито вже допитувався, але підозру йому не пред'являли.

На анонімній Facebook-сторінці "Хто замовив Катю Гандзюк" теж йдеться, що "банда Торбіна останні півроку до нападу працювала на Павловського" і саме ця людина була посередником між замовником і виконавцями нападу на Гандзюк.

Прес-служба БПП опублікувала коментар нардепа Паламарчука в зв'язку з цими повідомленнями. Він заявив, що "нічого не знає" про гроші, які нібито передавав Павловський.

"Чи були у мене стосунки з Катериною Гандзюк? Ні, не було. Були у нас конфлікти? Ні, не було. Був у мене мотив бажати їй зла? Звичайно, ні.  Чи засуджую я цей злочин? Звичайно! І точно не маю до нього ніякого стосунку. Крім того, в цьому матеріалі написали нісенітницю про те, що я «наглядач» в Херсонській області. Повна нісенітниця", - заявив Микола Паламарчук.

Нагадаємо, що Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. Вона отримала опіки 40% шкіри та сильне пошкодження очей і перенесла численні операції з видалення відмерлих тканин і пересадки шкіри.

4 листопада 2018 року Гандзюк померла в лікарні. Цього ж дня поліція перекваліфікувала кримінальне провадження щодо нападу на активістку на статтю "Закінчене вбивство".

Відомо про п'ятьох осіб, які обґрунтовано підозрюються в замаху на вбивство Гандзюк. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук. Всі вони є учасниками бойових дій на сході України в складі добровольчих формувань, зокрема - Української добровольчої армії. Торбін і Васянович нагороджені орденами "За мужність" III ступеня. Однак невідомими залишаються замовники вбивства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram