ГоловнаПолітика

Суд скасував арешт автомобілів екс-майора Мельниченка

Майно Мельниченка арештовано у вересні.

Суд скасував арешт автомобілів екс-майора Мельниченка
Фото: Макс Левин

Київський апеляційний суд скасував арешт автомобілів у справі колишнього співробітника президентської охорони Миколи Мельниченка.

Про це повідомила адвокат Тетяна Лежух. За її словами, рішення ухвалено у четвер, 1 листопада, і скасовує постанову Печерського райсуду Києва, пише УП.

Лежух додала, що паралельно суд відхилив клопотання прокуратури, в якому та просила заарештувати транспортні засоби.

Як відомо, мова йде про три легкових автомобілі - два "Лексуси" і "Тойота", а також про чотири напівпричепи - 2 рефрижератори, 1 фургон і 1 бортовий.

Повідомляється, що раніше адвокати оскаржили 4 судових рішення про арешт нерухомості, автомобілів і банківських рахунків Мельниченка. Захист наполягає, що Печерський райсуд Києва не мав права арештовувати активи як власність Мельниченка, оскільки за документами вони належать третім особам.

У вересні Печерський райсуд Києва за клопотанням прокурора ГПУ арештував майно майора Мельниченка і дозволив його затримати.

Нагадаємо, Мельниченка підозрюють в скоєнні державної зради у формі шпигунства, розголошенні відомостей, що становлять державну таємницю, перевищенні службових повноважень, а також легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Касетний скандал, в результаті якого Мельниченко здобув світову популярність, виник в листопаді 2000 року, коли в парламенті оприлюднили аудіозаписи, які нібито підтверджують причетність екс-президента Леоніда Кучми до зникнення Гонгадзе. Записи нібито були зроблені Мельниченком.

Стосовно Мельниченка порушили кримінальну справу, яку в 2005 році закрили. У червні 2011-го Печерський суд скасував постанову про закриття справи, у вересні того ж року Мельниченка оголосили в розшук. У 2012 році СБУ заявила про готовність передати справу Мельниченка до суду, але Генпрокуратура скасувала обвинувальний вирок проти Мельниченка і повернула справу на дорозслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram