ГоловнаПолітика

Меркель розповіла, чому вирішила піти з поста канцлера

"Люди хотіли б бачити дії, спрямовані на поліпшення їх життя, а не дискусії всередині партій".

Меркель розповіла, чому вирішила піти з поста канцлера
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Анґела Меркель розповіла, що її заява про відхід з посади глави німецького уряду після закінчення нинішнього терміну зроблена для того, щоб нові молоді політичні лідери могли взяти на себе відповідальність і заявити про свої погляди.

Про це вона заявила на зустрічі зі студентами у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Необхідно колись сказати, що нехай вже інші візьмуть на себе відповідальність. Мене вчетверте обрали канцлером, я 13 років на цій посаді ... Я зробила цю заяву, щоб дати можливість іншим, молодим, висловити свої думки і підготувати партію до наступних виборів на чолі з іншими лідерами", - сказала Меркель.

За її словами, люди хотіли б бачити дії, спрямовані на поліпшення їх життя, а не дискусії про різні позиції всередині партій ХДС/ХСС.

Нагадаємо, на виборах 28 жовтня у Гессені партія Меркель показала найгірший результат за 50 років. Вибори в Гессені стали другою великою поразкою правлячої коаліції за останній час. 14 жовтня консервативна партія Християнсько-соціальний союз, яка входить у блок з ХДС, вперше за довгий час втратила абсолютну більшість у місцевому парламенті, а СДПН не набрала і 10%.

29 жовтня Меркель заявила про намір відмовитися від посади голови ХДС і про те, що також не братиме участь у виборах глави німецького уряду в 2021 році. Детальніше читайте у матеріалі LB.ua "Меркель. Початок прощання".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram