ГоловнаПолітика

Меркель закликала українських політиків не спокушати населення безкоштовним газом

Субсидії необхідні лише соціально незахищеним громадянам.

Меркель закликала українських політиків не спокушати населення безкоштовним газом
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Анґела Меркель закликає українських парламентарів не подавати надію населенню у можливісті отримувати енергоносії безкоштовно через механізм субсидій.

Про це вона заявила на зустрічі зі спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм і головами парламентських фракцій, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Моє прохання, саме що стосується цін на енергоносії, - питання контроверсійне і суперечливе - навіть якщо є різні думки щодо цін на енергоносії, не потрібно, щоб виникало враження, щоб населення думало, що газ або нафту можна отримати за нульовим тарифом", - сказала Меркель.

Вона пояснила, що Німеччина йшла складним шляху відступу від загальних субсидій до того, щоб вони були індивідуальними для соціально незахищених громадян.

"Але якщо усі отримують субсидії, навіть ті, хто може собі дозволити (оплачувати енергоносії самостійно, - ред.), тут про успіх не можна говорити", - наголосила Меркель.

Нагадаємо, з 1 листопада в Україні на 23% підвищується ціна на газ для населення. Підвищення ціни на газ є однією з вимог МВФ для надання кредитного фінансування.

Проект держбюджету України на 2019 рік передбачає скорочення витрат на житлові субсидії на 15,9 млрд грн (22,4%) порівняно з 2018 роком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram