ГоловнаПолітика

Україна і Катар підписали договір про співпрацю у правоохоронній сфері

Передбачається співпраця в боротьбі з тероризмом, торгівлею людьми, нелегальною міграцією, кіберзлочинністю та незаконним обігом наркотиків.

Україна і Катар підписали договір про співпрацю у правоохоронній сфері
Фото: mvs.gov.ua

Глава Національної поліції України Сергій Князєв і начальник поліції Катару генерал-майор Саад бін Джассим аль-Кулайфі підписали декларацію про співпрацю.

Про це повідомляється на сайті МВС України.

"Для нас це абсолютно новий і дуже важливий напрямок роботи, адже Держава Катар - стала першою державою на Близькому Сході, з якою ми будемо співпрацювати в правоохоронній сфері. Тут нас особливо цікавить досвід впровадження передових інформаційних технологій у роботі поліції, зокрема у блоці превенції. Це сучасні стандарти, до яких ми прагнемо", - зазначив Князєв.

Фото: mvs.gov.ua

Документ передбачає співпрацю у сферах боротьби зі злочинністю, особливо в її транснаціональних організованих формах, тероризмом, торгівлею людьми і нелегальною міграцією, кіберзлочинністю, а також незаконним обігом наркотиків.

"Ми провели зустріч з прем'єр-міністром Катару шейхом Абдуллою бін Насером бін Халіфа Аль Тані та підписали Декларацію про взаємне співробітництво між поліцейськими відомствами з низки питань. Зокрема, боротьба з кіберзлочинністю і транскордонною злочинністю. Це дозволить зробити радикальний прорив у питаннях, які стосуються обміну інформацією. Ми високо цінуємо розвиток і поглиблення міжнародного співробітництва у сфері національної безпеки між нашими країнами", - додав глава МВС Арсен Аваков.

Фото: mvs.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

Нагадаємо, раніше Україна попросила Австралію допомогти з підготовкою поліцейських.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram