ГоловнаПолітика

Тимошенко пропонує видавати фермерам довгострокові кредити під 3%

І не під заставу, а під спеціальне страхування ризиків.

Тимошенко пропонує видавати фермерам довгострокові кредити під 3%
Фото: Александр Прокопенко

Довгострокові беззаставні кредити під 3% річних зі спеціальним страхуванням ризиків та один фіксований податок на гектар землі. Саме такими мають бути першочергові кроки відродження вітчизняного сільського господарства, вважає лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко. Про це вона заявила, анонсуючи свій Новий економічний курс.

«Ми введемо один фіксований податок на гектар землі та назавжди зупинимо рейдерство. Ми ніколи і нікому не дозволимо забрати у селян землю. Ми надамо довгострокові – на 5-7 років – кредити під 3% річних. І не під заставу, а під спеціальне страхування ризиків», – запевняє лідер «Батьківщини».

Українське фермерство Юлія Тимошенко називає феноменом, «що існує всупереч обставинам, а не завдячуючи їм». На думку політика, держава, замість носити землеробів на руках, здебільшого їм шкодить.

«Непосильні податки і побори, відсутність доступних кредитів, відсутність будь-якої допомоги – все це державна аграрна політика України на сьогодні», – констатує Голова партії.

На переконання Юлії Тимошенко, концепція відродження АПК, яку запропонувала «Батьківщина», подолає і справжню «чуму» українського бізнесу та фермерства – рейдерство. І вітчизняні поля перестануть бути місцем збройних сутичок, як це часто буває сьогодні.

«Буквально днями на Харківщині відбулася чергова спроба бандитського «відбору» землі у фермера з Харківщини. З погрозами, зброєю та стріляниною. Фермерство в Україні сьогодні – це різновид бойових дій», – обурюється Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» впевнена: загалом Новий економічний курс, який буде презентовано 21 вересня.

«Це Новий економічний курс, і я впевнена в його успішності», – додала Юлія Тимошенко, зазначивши, що він змінить стратегію роботи українського агросектору – дозволить фермерам не торгувати сировиною, а забезпечити весь світ готовою продукцією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram