ГоловнаПолітика

Порошенко: "Ми знаємо, кого в Кремлі хочуть бачити в другому турі. Мого прізвища там немає"

Президент заявив про загрозу російського реваншу на парламентських і місцевих виборах.

Порошенко: "Ми знаємо, кого в Кремлі хочуть бачити в другому турі. Мого прізвища там немає"
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко вважає, що влада Росії не хоче, щоб він вийшов у другий тур президентських виборів у 2019 році.

Про це він сказав під час виступу на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

"За чотири роки ми відновили не тільки армію, але і розвідку, тому доволі точно уявляємо собі плани Кремля і знаємо, кого там хочуть бачити в другому турі президентських виборів. Слава Богу, мого прізвища там немає. Я маю на увазі в планах Кремля", - сказав він.

Порошенко вважає, що Росія розраховує на створення проросійської опозиції в наступному українському парламенті або навіть входження проросійських сил у нову коаліцію з правом вето на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

"Горизонт їх планування сягає осені 2020 року, коли за результатами вже місцевих виборів в окремих обласних радах, проектується створення лояльних до Москви політичних більшостей", - сказав він.

Незважаючи на погрози російського реваншу, Порошенко пообіцяв, що вибори відбудуться і будуть чесними і демократичними.

"Я як президент твердо гарантую вільні, чесні, демократичні вибори. Вибори голови держави, вибори нового парламенту та вибори органів місцевого самоврядування. Ми захистимо свободу волевиявлення громадян", - заявив Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram