ГоловнаПолітика

Ємець: "Батьківщина" і "Свобода" - ідеологічні партії, всі інші - одноденні структури

"Говорити, що "Народний фронт" є суто ідеологічною партією ще рано. І не факт, що таке майбутнє у НФ буде".

Ємець: "Батьківщина" і "Свобода" - ідеологічні партії, всі інші - одноденні структури
Фото: Макс Требухов

В Україні всього дві ідеологічні партії - "Батьківщина" і "Свобода". Решта партій - "доволі одноденні структури з конкретними політичними завданнями".

Таку думку висловив депутат від "Народного фронту" Леонід Ємець в інтерв'ю LB.ua.

"Ідеологічних партій у нас сьогодні практично не існує. Крім хіба що «Батьківщини», яка має історичну спадкоємність і в силу природних процесів сформулювала свою ідеологію, і «Свободи», яка спочатку позиціонувалася як націоналістична партія. Всі інші - доволі одноденні структури з конкретними політичними завданнями", - сказав депутат.

На запитання, чи є "Народний фронт" такою ж одноденною структурою, Ємець відповів: "Ну, я, звісно, не хочу ображати свою партію і своїх колег, але говорити, що ми суто ідеологічна партія, ще рано. І не факт, що таке майбутнє в «Народного фронту» буде, тому що за це треба серйозно поборотися. У тому числі на виборчих кампаніях".

Відзначимо, що Леоніда Ємця останнім часом часто бачать у компанії "Батьківщини" і, зокрема, її лідера - Юлії Тимошенко. Вони разом працюють над новою Конституцією. Детальніше про це читайте також в інтерв'ю.

Леонід Ємець стверджує, що про те, з ким іти на парламентські вибори, він ще не думав.

Однак зазначає, що Тимошенко як єдиний кандидат у президенти, який показав, що підтримує зміну виборчої системи, є його партнером.

"Для себе я бачу дуже просту позицію: зміна виборчого законодавства - це обов'язкова і невід'ємна частина європейського вибору. На сьогодні єдиний кандидат у президенти, який чітко показав, що він «за» зміну виборчої системи - це Юлія Володимирівна Тимошенко. Інструмент у вигляді президента, який може втілити це - це потужний інструмент, і таким інструментом потрібно користуватися. Це єдиний на сьогодні реальний шлях, як я бачу, яким можна впровадити цю ідею. І ті, хто можуть бути наступними президентами і готові рухатися в цьому напрямку, є моїми партнерами. Бо політична сила ніколи не може бути самоціллю. Це інструмент для реалізації завдань, які ставить народ. Все", - говорить він.

Нагадаємо, Ємець представляє у Верховній Раді партію "Народний фронт". У минулому скликанні він був членом "Батьківщини".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram