ГоловнаПолітика

Госпіталізовано п'ять прикордонників, які скаржилися на поганий стан через викиди в Криму

7 вересня на погане самопочуття поскаржився 41 прикордонник.

Госпіталізовано п'ять прикордонників, які скаржилися на поганий стан через викиди в Криму
Фото: Facebook/Крым Реалии

Серед усіх українських прикордонників, які поскаржилися на погане самопочуття через викиди в Криму, п'ять були госпіталізовані.

Про це повідомив представник Державної прикордонної служби Олег Слободян, повідомляє Громадське.

За його словами, загалом 7 вересня на погане самопочуття поскаржився 41 прикордонник.

"Що стосується прикордонників, то насправді 41 прикордонник звернувся зі скаргами на погане самопочуття до медиків, це запаморочення, нудота, першіння в горлі, у деяких - висип на шкірі. З них п'ятеро вимагають більш детального обстеження, тому вони спрямовані в наш Одеський госпіталь і там більш кваліфіковано і глибоко будуть вивчені причини, які спровокували ці симптоми", - пояснив Слободян.

Він додав, що в Херсонській області перебувають медики з Одеси, які обстежують прикордонників. Вони готові надати допомогу і місцевим жителям. Також до медиків можуть звернутися громадяни України з окупованого Криму, відзначили в Держприкордонслужбі.

Раніше Слободян повідомляв, що 40 українських прикордонників, які несуть службу на адмінкордоні з Кримом, поскаржилися на погіршення самопочуття.

Нагадаємо, в ніч з 23 на 24 серпня в Армянську стався викид невідомої речовини. Окупаційна влада заявила, що причиною викидів є спека і тривала відсутність опадів. Однак, за попередніми даними досліджень, причиною забруднення є випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного "Кримським титаном".

Робота заводу призупинена, також в Армянську для школярів на два тижні оголосили канікули, а дошкільнят з батьками і школярів "у профілактичних цілях" відправлять на відпочинок в кримські санаторії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram