ГоловнаПолітика

"ВКонтакті" передає ФСБ IP-адреси та історію сеансів користувачів

Мешканці Барнаула через це тепер загрожує п'ять років.

"ВКонтакті" передає ФСБ IP-адреси та історію сеансів користувачів
Фото: Макс Требухов

Мешканка Барнаула Марія Мотузна, яку звинувачують в екстремізмі за публікацію мемів у соцмережі "ВКонтакті", показала, яку інформацію соцмережа передала співробітникам правоохоронних органів.

Вона опублікувала у себе у твітері матеріали справи, з яких видно, що адміністрація соцмережі передала слідчим інформацію про IP-адреси, з яких заходили на сторінку; зміни паролів; зміни прикріпленого номера телефону; зміни імені та прізвища користувача; звернення до служби підтримки соцмережі; блокування сторінки за спам. 

Прес-служба "ВКонтакті" повідомила виданню "Сибирь.Реалии", що соцмережа "зобов'язана" надавати правоохоронним органам необхідну інформацію в рамках закону. У компанії наголосили, що в запиті правоохоронних органів не розкриваються конкретні обставини справи. "Ми ніколи не знаємо, запитують у нас дані на серійного вбивцю чи у справі "за мем", - заявили "ВКонтакті".

Марія Мотузна, у мережі зареєстрована як Марія Фролова, 25 липня отримала повістку до суду через публікацію картинок у мережі, їй загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, що в Україні "ВКонтакті" заборонено за рішенням РНБО.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram