ГоловнаПолітика

МІП зможе ініціювати перегляд банів у Facebook

Соціальна мережа погодилася на обмін інформацією про конкретні випадки блокування.

МІП зможе ініціювати перегляд банів у Facebook
Фото: EPA/UPG

Міністерство інформаційної політики зможе ініціювати перегляд банів українських користувачів у Facebook.

Про це повідомила прес-служба міністерства.

Відповідних домовленостей було досягнуто під час зустрічі заступника міністра Дмитра Золотухіна з представниками офісу Facebook, яка відбулася в Лондоні.

Представники соцмережі Ерін Марі Салтман (провідний фахівець з питань контртероризму) і Габріела Чех (керівник напрямку Центральної та Східної Європи) запевнили, що громадяни Росії не модерують контент українських користувачів і не приймають рішення про його видалення або блокування.

Однак, з огляду на побоювання МІП з приводу можливого порушення свободи слова таким блокуванням, Facebook погодився на обмін інформацією з українською владою.

Згідно з домовленостями, представники міністерства зможуть надавати в Facebook деталізовані відомості для додаткового розгляду конкретних випадків банів на предмет порушення стандартів соціальної мережі.

Зустріч Золотухіна з представниками Facebook також стосувалася юридичної позиції України про факти терористичної діяльності представників так званих "ДНР"/"ЛНР" і поглиблення співпраці в сфері забезпечення безпеки дітей онлайн.

Нагадаємо, що Facebook після блокування "ВКонтакте" і "Одноклассников" став основною соціальною мережею в Україні. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram