ГоловнаПолітика

Фейсбук банить українських користувачів за фразу "Че там у хохлов?"

Кремлеботам не сподобалося висміювання росіян за інтерес до новин з України

У вівторок фейсбук заблокував відомого українського письменника Андрія Бондара через використання мема "Че там у хохлов?".

Адміністрація соцмережі почула скарги користувачів, яким не сподобався пост Бондара "Хотел спросить у рыбака, как клев, Но вырвалось: "А че там у хохлов?".

У Бондара в акаунті налаштовано польську мову
У Бондара в акаунті налаштовано польську мову

Перед цим Бондар запостив серію двовіршів з використанням мема "Че там у хохлов?" на підтримку користувача Anton Hodza. Його в понеділок фейсбук забанив на 30 днів за фотоколаж з використанням цієї фрази.

Мем "Че там у хохлов?" висміює росіян, які, незважаючи на проблеми у власній країні, найбільше цікавляться новинами з України.

Варто зазначити, що після бану Бондара іронічних постів користувачів з "Че там у хохлов?" з'явилося в рази більше.

Нагадаємо, наприкінці серпня користувачі фейсбуку підтримали ідею звернутися до засновника мережі Марка Цукерберга із скаргою на цензуру: акаунти українських активістів мережа блокувала за скаргами так званих "кремлеботів". Суть претензій до фейсбуку зводилася до того, що в Україні немає офіційного представництва компанії, а в Росії - є, і активісти побоювалися, що рішення про блокування приймалися не за правилами, а з міркувань цензури.

Фейсбук у відповідь заявив, що не має представників ні в Росії, ні в Україні, а неупереджену підтримку користувачам з України надають співробітники з різних країн, що працюють у штаб-квартирі в Дубліні.

Судячи з усього, серед цих співробітників найбільше вихідців з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram